Fürdőrituálék

Vannak vallások, melyekben meghatározott időpontokhoz, esetleg helyhez kötik a megtisztulást, megújhodást hozó rituális fürdőt, fürdést. Én nem erről az oldalról szeretném megközelíteni ezt a témát, hanem inkább a test, s a lélek egységének, a megpihenésnek, a relaxációnak az oldaláról.

 

Mitől lesz egy fürdőből rituálé?

A válasz nagyon egyszerű. Számomra attól a perctől kezdve, hogy a szűken értelmezett hétköznapi fürdéshez bármilyen, az érzékszerveinket is kényeztető adalékot hozzáadunk, az már egyfajta rituálé.

Amikor megajándékozzuk magunkat egy illatos fürdősóval, mécseseket gyújtunk, esetleg egy kellemesen realáxáló muzsika dallamai töltik be a teret, részeseivé válunk egy fürdőrituálénak. Miközben a testet körbeöleli a maximum 38-40oC os víz, az illatok bódító elegye egyesül a zene dallamával. A biztonságot, melegséget adó otthon semmihez sem hasonlítható energetikája  beleolvadva ebbe egységbe  megteremt egy olyan teret, ahol  tovaillan a mögöttünk lévő nap minden fáradalma, idegeskedése, feszültsége. Ilyenkor már csak egy dologra célszerű figyelni, méghozzá arra, hogy 15-20 percnél többet ne töltsünk a vízben. Egy hoszabb fürdő kiszáríthatja a bőrt.  Kiegészítésként fokozhatja az élményt magas kakótartalmú csokoládéval, eperrel, esetleg csokoládéba félig mártott eperrel. Ha eper, akkor egy pohár pezsgő is kézénél lehet...

 

Receptek

Azt gondolom nincs titkos recept, nincs olyan bombabiztos tipp ami mindenkinek a kedvére szolgál. Bíztatok mindenkit, hogy kísérletezzen kedvére! 

 

Készen kapott álmok:

A "szappanos boltokból"' kíválasztott golyók, sók, szappanok nagyon kellemes élményekkel gazdagíthatják fürdőzést, de bizony nem olcsók... 

 

Saját kezűleg:

Önkéntelenül, egy számomra nagyon érdekes emberre gondolok most. Jamie Oliver főzős műsoraiban hallom sokszor, hogy "tegyél bele egy kis ezt, meg azt ...kísérletezz". Én sem tanácsolhatok mást, hiszen mi emberek azért is vagyunk csodálatosak, mert különbözőek vagyunk.

Néhány alapanyagot, indulásként beteszek egy nagy képzeletbeli kádba. A kedves olvasó ebből a "kádból"  azt vesz ki, és rak át a saját fürdőjébe, ami számára a legvonzóbb, és a legcsodálatosabb élménnyel kecsegtet. Bíztatom, hogy egy fürdő megkomponálásakor, hallgasson a belső hangra, ezzel nem csak a testét fogja kényeztetni, hanem a lelkének is örömöt fog szerezni.

A következő alapanyagokat javaslom kiprólására:

  • Méz;
  • Tej - tejszín;
  • Tengeri só;
  • Illlóolajok;
  • Gyűgynövények;
  • Gyümölcsök;
  • Virágszirmok;
  • ...

 

 

Fontos!

Szeretném felhívni a figyelmet az alapanyokra! Csak kíváló minőségű alapanyagot vásároljanak meg! Inkább kerüljön kicsivel többe, de a bőre szépségéről van szó!!