Elakadt, vagy kiegyenlítetlen energiák.

A kiegyenlítődés törvénye

 

A  család szellemi mezejének is van lelkiismerete, amely hasonlóan az egyén lelkiismeretéhez érzékeli a rendetlenségeket, és anélkül, hogy ezt tudnánk, vagy befolyásolhatnánk, mozgatja a rendszer tagjait az egyensúly fenntartása, vagy visszaállítása érdekében. Ha a csládi rendszerünkbe tartozók közül valakivel életbevágóan rossz történik ( kitagadják, nem tartják tiszteletben a helyét ) akkor a rendszerben egy következő generációban született, a kiegyenlítés érdekében a nehéz sorsú családtag érzéseit, viselkedését, betegségét, sorsát fogja követni. Olyan mintha a később született azt mondaná:

"Inkább én viszem helyetted a nehéz sorsod, hogy neked könnyebb legyen! vagy Inkább én halok meg. Te maradj!"

"Követlek a sorsodban, betegségedben, vagy akár a halálba is"!

Ezek mindig szeretettel teli, és általában tudattalan fogadalmak, és - természetesen - nem segítenek a korábbi nehéz sorsú tagon. Ugyanakkor a fogadalomtevőt kötik, hiszen a fogadalma szerint él - a saját sorsa helyett.

 

A saját családi rendszeredet elképzelheted egy nagy, részekből álló, függőleges képnek is, amelyben legfelül a Legnagyobb, az élet forrása van, alatta állnak az utána következő Nagyok, érkezési sorrendben és az őhozzájuk tartozók. Legalul vagy Te, aki az életedet a nálad nagyobbakon keresztül kaptad úgy, hogy felülről, a Teremtőtől az életerő a közvetítők (a családod naálad Nagyobb tagjai ) mindegyikén keresztül áramlik. Az életed kiteljesedéséhez tehát az szükséges, hogy ez a családi kép legyen teljes: minden egyes darabja legyen meg és mindegyik a helyén legyen.

Fontos, hogy a rendszerben ne akadjon meg a fentről áramló energia, ami a Nagytól a Kicsi felé áramlik!