Tízmilliószoros napok 

 

A 10 milliószoros napokon minden teremtés 10 milliószoros erővel hat. Ez egyformán hatással  a pozitív (előremutató fejlődést segítő gondolatokra, érzelmekre, a szeretettel teljes szándékokra, az előre vivő szándékra, akaratra) valamint ennek ellenkezőjét képviselő negatív, visszahúzó, fejlődés útját nem segítő gondolatokra, érzelmekre, megnyilvánulásokra, szándékokra és akaratra. Minden megnyilvánulás, tett következményei tízmilliószorosan hatnak és hatnak vissza.

 

Története:

A tibeti ("nagy") buddha napokat hívják 10 milliószoros napoknak, sorrendben ez az első holdhónap 15. napja, a negyedik holdhónap 15. napja, a hatodik holdhónap 4. napja és a kilencedik holdhónap 22. napja. A tibetiek évente négy ilyen napot tartanak nyilván.

Mi a teendő egy ilyen napon?

Kiemelten fontos, hogy ezeken a napokon arra gondoljon, amit teremteni szeretne az életedben! Figyelj magára és legyen tudatos! Ellenőrizze a gondolataiban megszülető érzelmeket. Az elkerülhetetlenül felmerülő negatív gondolatokat, érzelmeket „csípje el”, majd egyszerűen engedje szabadon és cserélje fel azzal a pozitív gondolattal, amellyel teremteni szeretne vagy érzelemmel, amelyet ki szeretne nyilvánítani egy adott helyzetben. Tudatosan fókuszáljon a pozitívumokra.

Teremtsen olyan körülményeket magának, hogy minél több pozitív helyzettel, személlyel, körülménnyel találkozhasson ezeken a napokon. Gondoljon hálával minden olyan  jóért ami már jelen van az életében. 

Ne felejtse el, amire figyelmet irányít, azt fogod megteremtődni! Senki nem fogja Ön helyett eldönteni, hogy ez most Önnek mi jó vagy nem jó. A döntéseket kizárólagosan Ön hozhatja meg, senki nem teszi ezt meg Ön helyett!

Ezen a napon küldjön szeretetteljes gondolatokat szeretteinek, embertársainak, a Föld teremtményeinek és magának a Földanyának. Teremtsen magának és „utazó-társainak” szeretetet, békét, bőséget és boldogságot. 

Minden olyat tegyen meg, amit szeretne, hogy tízmilliószoros erővel hasson!

Hívd fel mások figyelmét e napok jelentőségére és a napokba rejlő lehetőségekre.


 

Tízmilliószoros napok 2018-ban

 

Március 2. 

A Vajmécsesek ünnepsége.
(Tibet neyelven: Chötrül Düchen)

Az első holdhónap tizenötödik napján a tibetiek jakvajból készített gyertyákat helyeznek a különféle alakú lámpásokba (virág, madár, és fa alakú). A lámpások fénye mellett emlékeznek Buddha csodálatos cselekedetiről, melyet a követői hitének megerősítésére hajtott végre.

 

Május 29. 

A Születés, a Megvilágosodás, és a  Halál napja.

(Tibeti nyelven: Saga Dawa Düchen)

A negyedik holdhónap tizenötödik napja, a hagyomány szerint Buddha földi születésnapjának, valamint a 35 évvel későbbi megvilágosodásának, és halálának, az az a Nirvánába való belépésének a napja is egyben

 

Július 16. 

Az imakerék ünnepe.

(Tibeti nyelven: Chokhör Düchen)

A hatodik holdhónap negyedik napja. A Tibetiek ezen a napon Buddha első beszédére, a Négy Nemes Igazság tanára emlékeznek. Buddha hét héttel a megvilágosodása után kezdte meg a tanítást, melyet a legenda szerint, indiai istenek, Brahma és Indra kérésre tette.

 

Október 30. 

 A mennybemenetel napja.

(Tibeti nyelven: Lhabab Düchen)

A kilencedik holdhónap 22. napja. A Tibetiek ekkor ünneplik Buddha mennybemenetelét. Ekkor érkezett meg az égiekhez, hogy az Istenekenek is elmondja tanításait, s egyben köszönetet mondjon édesanyjának azért, hogy segített neki kiszabadulni az élet körforgásából. Híve kívánságára azonban nem maradt az égiek között, hanem Visvakarma isten létráján visszatért a földi létbe.