Shamudra bölcseletei

 

 

Amikor meg tudod látni a viharos óceán szépségét is, nagy utat tettél meg a felszínről, a mélységek felé. Ám tudd, hogy a mélység szépségeit csak apránként láthatod meg, mert ha türelmetlen vagy, a mélység ereje összeroppant!
 

 

Ha tüzet raksz, ne tedd egyszerre az összes fát a parázsra, mert nem fogod tudni hosszasan táplálni a tüzet!

 

Amikor a földkerekség leghosszabb útját keresed, bármilyen furcsa is, nem kell kontinenseket átutaznod, és  nem kell napokat keresgélned a különféle adatbázisokban azért, hogy rálelj. Közelebb van, mint hiszed ...sokkal közelebb! Ez az utat Te is bejárhatod, amikor csak akarod, hiszen nem kell mást tenned, "CSAK" el kell indulnod  az elméd kusza labirintusából, a szíved felé!

 
 
A barátság, egy különös kapcsolat, mondhatnám egy különös szerelem, melyet éppúgy körbeszövi a szeretet, a bizalom, az elfogadás, mint egy párkapcsolatot. A barátságban is van intimitás, ám ez nem vetíthető le a fizikai síkra. A barátság intimitását, a mély beszélgetések mellett  egy nagyon különleges tér teremti meg, a bizalom és biztonság tere.
Egy barát elvesztésének, vagy hirtelen eltűnésének a feldolgozása, időnként megrázóbb folyamat, mint egy szakítás. Elfogadni, hogy már nincs, az elengedés gyakorlásának nem kis próbatétele, Elfogadni, hogy az utatok végérvényesen ketté vált, s elfogadni azt,  hogy megadtatok egymásnak mindent, amit csak adhattatok, már feltételez egy jó adag önismeretet, s bölcsességet. ...és amikor már mosolyod felülkerekedik a bánatod felett, megérkezik az érzés, hogy valójában milyen szerencsések is vagytok, hogy találkozhattatok, hogy megismerhettétek egymást!