A '70-es években a Európa nyugati felén "újjászületett" a Tantra. Új irányzat alakult ki, s indult fejlődésnek, a Neo-Tantra. Sok iskola alakult nyugaton, melyek szellemiségének alapja szilárdan gyökerezik az ősi india tantra tanításiaban. Az akkoriban megalakult iskolák mára (akik szakmailag hitelesen, jó színvonalon tartanak képzéseket, stb) megerősödve, az igényekhez igazodva, ám a tradíciókat betartva kínálják tanfolyamaikat, a spiritualitás, a tantra iránt érdeklődőknek. A lehetőségek, széles tárházával találkozhatunk egy ilyen központban. Érzéki masszázs, szexuális terápia, meditációk, elméleti és gyakorlati előadások, okatatások.

A NEO-Tantrát, mint "irányzatot" tulajdonképpen úgy úgy lehetne definiálni, hogy a tanítói, terjesztői nem egy Mester-Tanítvány viszonyból merítették, hanem legtöbbször könyvekből, és különféle publikációkból gyarapították a tudásukat.

...és hogy még ma is virágzik a Tantra, annak talán az lehet az oka, hogy hatalmas tudás áll mögötte, és bizony amikor tudatosabban nézünk körbe, tudatosabban élünk meg pillanatokat, rá kell, hogy eszméljünk, a Tantra bennünk van. Hiszem, hogy  mindnekinek van egy saját tantrája, egy olyan, amilyet éppen akkor és ott meg tud élni, amire befogadó, amire "készen áll", mely fejleszthető, ...úgy és olyan ritmusban, ahogy a Testünk, s a Lelkünk engedi, és kéri. Igen, igazodva az Énünkhöz, teljesítménykényszer nélkül lehet ezen az úton haladni, megélve a játékos gyermeki énünket éppúgy, mint a kreativitásunkat, a szeretetet, a testi és lelki érintések ajándékozásának, és befogadásának minden pillanatát, és csodáját!