A tantra azok számára, akik először találkoznak vele (akár csak úgy, mint egy szó), gondolatok százait indítja útjára. Abban az esetben, ha mélyebbre hatol a lélekben ez a fogalom, akkor a jobbik esetben elkezdődik a keresgélés a világhálón, ahol különféle "műhelyek" hite szerinti gondolatok tömege érkezik meg az olvasóhoz.
Nem ritka az olyan publikáció, ahol csábító lehetőségek sorát villantják fel, melyek jórészt a szexualitás köré összpontosulnak.
Hiba lenne a részemről azt állítani, hogy a tantrának nincs ilyen oldala. Van. Van tantrikus együttlét, vannak érintések...
Miáltal minden összefügg mindennel, így a szexualitás is jelen van abban a nagy egészeben, mely az életünk része. Az éritnésekben, a légzésben, az ÉRZÉKELÉSBEN megjelenő tudatosság, melyet a hétköznapokban bárhol és bármikor gyakorolhatunk, visszaköszön a szexualitás minőségileg mélyebb megélésében!
 
...és hogy mi a kevésbé szerencsés eset? Nos igen, amikor a csak felcsippentjük az információkat, melyek sajnos jórészt a tantrát nem másként mutatják be, mint a különleges szexuális pozíciók tárházának, szabados orgiákra sarkalló írásműnek, és még sorolhatnám, hogy miket hallottam, de nem teszem. 
 
A könyvek, publikációk, interneten talált anyagok, s DVD-k tanulmányozása, csak egy részét képezhetik a tanulásnak. Fontos szerepet kap a tapasztalás és  a kitartó gyakorlás, mely nélkül ne is gondolja a kedves olvasó, hogy bármi elérhető... hogy a fejlődés, az épülés, a ... beindul! 
Én vallom, és hiszem, hogy mindenkinek van egy saját kis tantrája, melyhez a keretet, a folyamatosan gyarapodó tudás, s tapasztalás adhatja. Én az érzem, hogy a kreativitás, a játékosság, a szeretet, az önzetlenség, a belső mosoly stabil megteremtése ad egy fantasztikus alapot ahhoz, hogy fejlődjön az ÉN-kép, az ÖNBIZALOM, a mások iránti TISZTELET, s ELFOGADÁS, és még sok minden más, mely hozzásegít egy (szerintem) élhetőbb, mosolygósabb életminőség megteremtéséhez. ...és ha tényleg komoly vonzalom épül ki a Tantrával, akkor bíztatom, keressen egy mestert, aki nem könyvekből tanulta a Tant, aki egy Mester - Tanítvány láncban van benne, akitől valóban olyan tudást szeret, mely nincs leírva sehol, nincs róla írás, mely valóban titkos tanítás! De NE feledje, kellő önismeret nélkül nincs alapja a fejlődésnek! 
 
 
Az ősi írások java megsemmisült, ennek oka lehet, hogy a tantra rendelkezik egy normákat áthágó, a társadalom személyiségeket formáló sémáitól eltérő gondolatisággal, hiszen nem kezeli tabuként a szexualitást, hanem az élet egy teljesen természetes részének tekinti. 
 
Véleményem szerint a tantra megértéséhez bizonyos szempontból fel kell nőni, meg kell érni, hiszen sok olyan eleme van, melyre nem minden huszonéves nyitott. Lehet, hogy tévedek, és egyben örülnék is ha tévednék, de ez lehet az egyik kulcs ahhoz, hogy rá tudjunk érezni, s egyben rá is tudjunk hangolódni. Ezt több csatornán egymástól függetlenül, akár úton útfélen is tehetjük, gyakorolhatjuk. Számomra ezért vonzó a tantra,mert hihetetlen szövevényes összefüggések hálójának tekintem. Minden kapcsolódik mindenhez, minden út fontos, minden tapasztalás, beépül egy "hálóba", ahol attól a perctől kezdve fontos szerepet kap. Számomra teljesen mindegy, milyen kis dologról is van szó, részévé vált a gondolatiságomnak. Talán a pszichológusok ezt úgy fogalmaznák, hogy a tudatalatti szintjéről a tudat szintjére érkezett egy információ. ...igen ez egy új dolog lehet, de erről azt gondolom, hogy rengeteg tudás van bennünk, ám csak egy nagyon kis részét használjuk.Ennek mi lehet az oka? Nem tudom. ...vannak elméleteim, de ezzel itt és most nem szeretném untatni, hiszen a tantráról próbálok röviden egy kis áttekintést adni annak a picinyke tudásnak a tükrében, mely ezidáig elérkezett hozzám. 

 


 

Az: IGEN-ről
Úgy érzem, hogy ez egy szemléletbeli változás is egyben. Amikor nem abba süppedünk bele, egy probléma előtt, hogy: 
-Úr Isten! Ezt én nem tudom megoldani!
hanem:
Mi lehet a megoldás? Merre induljak?
...tehát nem a NEM oldalról indulunk, hanem azokat az energiákat, melyeket a kézenfekvő siránkozásba fektetnénk, inkább a megoldás felé vezető útra koncentráljuk, tehát az IGEN oldalba! Egyes újkori tantrikus kurzusokon kifejezetten kérik a résztvevőket, hogy a lakásukban írják ki az IGEN szót minél több helyre.
 
 Vannak olyan programok, melynek feladata, hogy minél több apró szépséget írjanak le egy túra, vagy séta alatt a résztvevők . Meglepő, de ha a szokásos útvonalon, melyen nap, mint nap közlekedik, kicsit nyitottabb szemmel sétál végig, és nem a földet nézi, nem azon izgul, hogy például el fog késni (NEM oldal), nem rádiót hallgat, talán sok olyan impulzus éri, melyre nem is számít. Szűrje ki az önre pozitív hatást gyakorló ingereket, és kísérje ez végig az egész napját!


 

Az illatok világa pontosan ilyen szerteágazó élményekkel ajándékozhat meg bennünket.
Azt szokták mondani, hogy egy tavaszi rét illatait nem lehet leírni, azt érezni kell! Számomra az esőillat, a frissen vágott fű illata... És nem javaslom, hogy rögtön a NEM oldalról indulva most azt mondja, hogy: Itt a város közepén a büdösben... Ez már nekem a NEM oldalról való indulás. Keressék az illatokat! :)