Az Én Tantrám

 

 

Mindössze 2008 óta ismerkedem a tantrával. Napjainkban a Tradicionális tantrát tanulom, melyben helyet kap az gyógyítás, a belső munka, az energiák befogadása, áramoltatása...

Aki még eddig nem, vagy alig hallott róla valamit, annak ez sok időnek tűnhet, aki már régebben a közelében van, megeshet, hogy most csak legyint egyet. Szíve joga!

Az Én Tantrám lényegét az oldalak olvasgatása közben felszínre kerülő érzések megélése közben fogja megtapasztalni. Az érzés, az érzet fogja elárulni, hogy az amit, és ahogy írok, az szimpatikus, befogadható, vagy sem.

Milyen is az "ÉN tantrám" dióhéjban? Nos egyrészt ...hiszem, hogy itt a XXI. században mindenkinek van egy saját tantrája, hiszen azt tapasztalom, hogy minden amit eddig tanultam, tapasztaltam, nem éltem meg új tudásnak, nem éreztem idegennek. Részleteit használtam, ám összeillesztve ezeket az építő elemeket kiteljesedett az élmény ...és a folyamat természetesen nem ért a végéhez, mert nap, mint nap érkeznek új felismerések, újnak ható, ám legbelül, sok esetben régen látott ismerősként üdvözlöm őket.

A tantrában összefügg minden mindennel, mintha egy pókháló látszólag gyenge szálai lennének az információk, a tapasztalások. A Kapcsolódások milliónyi variácót, utat nyitnak meg a háló szálain a középpontunk felé.

Az Én Tantrám másik fő "ága a gyógyítás. A gyógyító pontok, nádik, csakrák... de ez a tudás, mely elképzelhetetlen ajókat nyithat ki előttem egyszer, ma 2017 februárjában, még csak cseppekben érkezett meg hozzám. Sok tanulás, tapsztalás kell ahhoz, hogy azt mondhassam el magamról, hogy tantrikus gyógyító vagyok!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tantra egy fogalom, mely a köztudataban, sajnálatos módon összemosódott a szenzációs szexuális pozíciók tárházával. Az elmúlt néhány évben, amióta behatóbban foglalkozom a tantrával ...nos ezzel a részével még nem találkoztam. Viszont találkoztam  a tudatossággal, az érzékelés ismételt felfedezésésvel, a pillanatok megélésének egyre tökéletesebb érzésével, az őszinte elfogadással, tisztelettel, és még megszámlálhatatlan sok dologgal. Általa természetesebben tudom megélni a napokat, megkockáztatomm, hogy a mindennapok minősége is átalakult. Élhetőbbé váltak az anno "nehéznek" megpecsételt napok is!