RituálTánc

Az alapok:

 

5Ritmus mozgásmeditáció

Gabrielle Roth által a '60-as években kidolgozott mozgásmeditációs módszer, mely a táncot, a mozgás különféle ritmusait, hangulatait használja fel egy nagyon eseményteljes lelki utazásra. Bárki végezheti, egy "szabály" van: Lélegezz és mozogj!" Nem lehet elhibázni, rosszul csinálni!!!

Mi is az 5Ritmus? 

  • Áramlás: Folyamatos mozgás, mint a víz a mederben olyan folyékonyan suhanása ...áramlása a mozgásunknak.
  • Staccato: Ritmus, lüktetés, ütemesség kifejezése.
  • Káosz: Mindig tervezetlen, felgyorsuló vadságot kiengedő ritmus.
  • Líra: Saját valónk ritmusa, ahol a transzban feloldódunk, megvilágosodunk, feltöltődünk, relaxálunk...
  • Nyugalom: Ahol a mozgás lecsillapodik, ellágyul, elcsendesedik.

 

Mi is a RituálTánc?

Nagyon leegyszerűsítve egy szabad változó intenzítású, a belsőnkből eredő tánc, melyet témákhoz kötünk. A témákhoz speciális zene csatlakozik, és vezetett meditáció kíséri. 

A táncok során visszatalálhatunk a középpontunkba, kapcsolatba kerülünk a testünkkel, és fejlődik a tudatosságunk. A zene ritmusára, hullámzására a testünk életre kell, mozdulatok érkeznek, s nyernek szabad utat ...s eközben bizony rácsodálkozhatunk, hogy milyen, az életünket kísérő "történetek" kerülnek a felszínre.

A RituálTánc közben érdekes kapcsolódások is létrejöhetnek , melyek lehetnek belső kapcsolódások, melyek során kapcsolatba léphetünk a testünkkel, s lelkünkkel, és természetesen lehetnek fizika kapcsolódások is, a táncmeditáció többi résztvevőivel. Ezek a kapcsolódások tarthatnak néhány pillanatig éppúgy, mint hosszú perceken át. 

Mivel rituáléról beszélünk, a tánc során használhatunk különféle selymeket, lágy tapintású textíliákat, melyeknek a színei is jelentőséget nyernek. Egy hangulat, egy érzés kifejezésében a mozdulatokon felül, így egy újabb "eszközzel" bővíthetjük a szavak nélküli kommunikációnk tárházát. Igen szavak nélkül, hiszen a gyakorlatok alatt csak a testünk beszél ...és mindent elmesél, amit el szeretne mondani nekünk!