A Kismedence (medencefenék) masszázsa

 

Legtöbb ember számára tudati szinten  a végbélnyílás mély tabuként van jelen a mindennapokban. A tantrikus masszázs egyik feladata a test minden pontjának integrálása, fontosságának elismerése. Sok esetben lehet találkozni olyan esetekkel, amikor valamilyen vélt, vagy valós ok miatt szégyeljük, utáljuk valmilyen testrészünket, azaz kirekesztjük a test egészéből. A kirekesztett testrész hiányából fakadóan megbomlik a test harmóniája, és ezáltal a harmónikus működésében különböző mélységű és intenzítású blokkok, akadások képződhetnek. 

A végbélnyílás is egy ilyen területe lehet a testünknek, mely olyan mély tabukat feszegethet, mint a szégyen, a mocsok, (mely köthető a széklethez, a gázokhoz), de felbukkan itt a bizalom, az ősbizalom fogalma, valamint itt található a test első energetikai központja a Gyökércsakra is.

A masszázs befogadása, pillanatainak megélése egy új perspektívát adhat, s utat mutathat a popsi szerető elfogadása felé.  Eközben kiszabadulunk az elménk uralma alól, és mélyen megpihenünk egy nagyon különös térben. Ebben a térben sok dolog történhet. A masszázs dinamikája, élménye elragadhatja a befogadót (aki az érintéseket, a masszázst kapja), és mint az előzőekben írtam egy nagyon pihentető, gondolatlan  mélységbe tesz kirándulást, ám számos esetben ezt az "utazást" képek kísérik. Olyan képek, melyeket célszerű azonnal szavakba önteni, és engedni, hogy a felszínre jöhessenek. Ezek a "képek" mély lelki lenyomatok, traumák, melyek a tudatalatti szintjén pihennek, raktározódnak. Azáltal, hogy kibeszéljük ezeket a képeket (hasonlóan, mint a jóni masszázsnál) gyógyulásnak indulhatnak ezek a mélyen gyökerező traumák.

Új émények, érzések is a felszínre érkezhezhetnek, mint például, nem is gondoltam, hogy ennyire kellems, ennyire jó érzésekkel ajándékoz meg, és még folytathatnák. 

A masszázs fokozott odafigyelést, apró mozdulatokat, tökéletes ráhangolódást igényel! A masszázs megvalósításának elepja, , hogy messzemenőkig szem előtt tartsuk a higéniai szabályokat!

A gyökércsakra kiegyensúlyozott működése által - a lét testi érzékelésén keresztül érzékeljük, a minket körülvevő világot. 
A fogantatástól, a fizikai test kifejlődésén keresztül egészen a születésig szoros kapcsolat alakul ki fizika testünk és energia rendszerünk között. A gyökércsakra pedig ennek az anyagi világnak a befogadásban segít, a harmonikus élet megteremtésével.