Tantrikus energiafeltöltési gyakorlat


Ez egy nagyon finom, érintések folyamából álló masszázs, mely a lábaktól indulva, minden csakrát érintve jut el a fejtetőig. Az érintéseket kis vizualizációval is kiegészítheti, melyhez természetesen szervesen kapcsolódik a tudatosság, a légzés, a szándékoktól mentes önzetlenség.

A masszázshoz alakítson ki egy kis szigetet a földön. A lényeg, hogy kényelmesen érezze magát mind a befogadó, mind az aki adja az érintést. Elvileg nincs szükség krémre, olajara, de ha önnek a belső hang ezt sugallja, akkor bízzon a megérzésében, és ne értékelje megmásíthatatlan szabályként azt, amit én ide leírok! A környezet kialakításánál sincs mereven értelmezett regula. Ahogy önnek kedves, ami jó érzésekkel tölti fel önt, és a párját, az a megfelelő! Számomra egy ilyen "rituálénak" részei a mécsesek, a gyertyák, a halk zene, és az illatok, ám ismételten hangsúlyoznám, hogy kizárólagosan olyan kiegészítőket használjanak, melyek mindkettőjük számára fontosak lehetnek egy harmónikus, biztonságos, és meghitt tér kialakításához.

A masszázs leírásánál a befogadó hölgy, a férfi pedig az adó(masszőr).

A masszázsról:

A befogadó, aki kapja az érintést feküdjön le kényelmesen a hátára. Csukja be a szemét, figyeljen a légzésére, majd szorítsa meg pár másodpercre a jobb lábának izmait, majd a bal láb következik, jön a popsi, a has, a nyak, a jobb kar, majd a bal kar, és az arc izmai. Belégzésnél szorítsa az izmokat, kilégzésnél pedig ernyessze el őket. Javasolnám, hogy minden testrésznél háromszor ismételje meg a szorítást, és az elengedést, csak ezután lépjen tovább. A gyakorlat zárásaként, próbálja az egész testének izmait egyszerre is megszorítani, s elernyeszteni. Ez a gyakorlat nagyban segít az ellazulásban.

 

Lábak:

Eközben a párja, akitől kapni fogja az érintést helyezkedjen el kényelmes ülő helyzetben a lábánál, Miután az előzőekben leírt gyakorlatnak a végére ért, fogja meg a partnere lábait. Az adó(masszőr) kezdheti úgy is az energiákkal való munkát, hogy a hasára teszi a partnere lábait, így harmonizálódhat a légzésük. Ne siessen, élje meg az érintést, a kapcsolódást. Amikor úgy érzi, hogy elindulhat kicsit húzódjon vissza, a lábakat helyezze vissza a földre, és tegye a talpakra a kezét. A láb az a testrész, ahol a földi energia belép a testbe. Figyeljen itt is a kapcsolódásra!

 

Mellek:

Többször "söpörje" felfelé az energiát a mellek oldalán. Ezt követően tegye a tenyerét a mellbimbókra és végezzen apró, finom körkörös mozdulatokat. A masszázs ezen módja arra alapul, hogy a tenyér csakráiból energiát vetítünk ki. A masszázs gyógyító jellegét erősíteni lehet, ha a tenyereit felmelegedésig egymáshoz dörzsöli, majd ráhelyezi őket közvetlenül a mellbimbókra. Ezt követően lassú körkörös mozdulattal harminchatszor masszírozza át az óramutató járásával megegyező, majd ellentétes irányban a melleket. A masszírozás közben a befogadó is figyeljen a szívterületre. Élje meg azt a melegséget, mellyel a párja tenyerei megajándékozzák, érezze meg, ahogy ez a gyógyító energia a szívébe sugárzik. Ez a masszázs rendkívül jó frigiditás, vagy alacsony libidó esetén, mivel az összes belső elválasztású mirigy stimulálva van. Gyógyító hatásai között megemlítik, ha naponta végzik a masszázst, rendeződhet a menstruációs ciklus, illetve kiváló megelőző gyakorlat ciszták, tumorok ellen!

 

Karok:

A kezektől indulva söpörje felfelé az energiát a karokon, a vállakon át a fej felé.

 

Kiegyensúlyozás:

A jobb kezét tegye közvetlenül a szeméremcsont fölé, a bal kezét tegye a homlokra. Ha hűvösséget, hűvös energiát érez a homloknál a Sakti energia megtette az útját felfelé, ám ha nem érzi a hűvösséget, ne keseredjen. A lényegét tekintve eredmény az is, hogy a szeretet energiájának gyógyító köteléke ismételten megajándékozta önöket egy mély lelki szinten is mérhető intimitással.

 

Befejezés:

Simítsa le a testet háromszor a fejtetőtől a lábakig. Induljon a test jobb oldalán, majd középen, végül a bal oldalon. Befejezésként helyezze a kezeit a 

a/ Jobb kéz,a szeméremcsont fölé közvetlenül, bal kéz a mellkasra. Néhány perc közös légzés után lassan vigye fel a jobb kezét a mellkason lévő kezére, majd pihentesse meg rajta. Amikor elérkezik az ideje (érzéseire hallgatva) nagyon lassan emelje fel a kezét, és a párja mellett maradva érintés nélkül "csak" figyelje a párját, a légzését...

b/ Mindkét kezét a mellkasra rakja, a többi megegyezik az "a" móddal.

 

Megbeszélhetik a megélt élményeket, majd cserélhetnek!

Kellemes érintéseket!


 

A lábszárak:

"Söpörje" felfelé a lábakon az energiát. Nem kell erőt vinni a mozdulatba, mindössze a kezének a súlyát használja! Elsőként a jobb láb  első részén kezdje a simítást, egészen a csípőig haladjon a test középvonalában.majd a külső részén folytassa. A külső rész a párja Síva energiáját serkenti, valamint a húgyi-nemi rendszerét lazítja. a Láb belső részének simogatása a Shakti energiáját ébresztgeti, mely a yonival kapcsolatban álló szexualitással kapcsolatos energiapályákat, központokat serkenti, aktivizálja. Ismételje meg az érintésfolyamot a bal lábon is, majd próbálja meg egyszerre mindkét lábon megismételni a mozdulatsort.


Szex központ:

A tenyérrel vetítsen hőt (képzeljen bele a kezébe egy "izzó tárgyat") a párja szeméremcsontjának hasi tájékára Ez elektromossággal tölti fel a hüvelyváldékot, és megteremti azokat a hormonokat, melyek aktivizálják (az Ayurveda szerint) a testszövetekben szunnyadó eszenciális életenergiát, azt az energiát, mely a hormonális rendszert irányítja. Ezen a területen lassú kis körkörös mozdulatokat, érintéseket tegyen.

Hasi idegrendszeri központ/gyomorszáj:

Az eszenciális életenergia a gyomorszájba jutott, a lelki energiak gyüjtő-medencéjébe, ahol élő energiaturbinát hozzon létre. Apró körkörös mozdulatokkal érintse a gyomorszáj környékét.