Gyógyító tantrikus masszázs

 

Egyre több ember érzi, hogy szüksége van érzéki, gondoskodó érintésekre, és egy pihentető masszázsra. A masszázs iránti vágy sok esetben túlmutat azon, hogy meggyőződjünk arról, hogy valóban tantrikus masszázst kapunk, vagy valamiféle szexuális szolgáltatást. 

Mivel a kifejezés nincs oltalom alatt, bizony előfordulhat, hogy a masszázsnak, melyre elmentünk semmi köze nincs a tantrához.

 

Mitől tantrikus, és valójában milyen egy tantrikus masszázs?

  • Egy tantrikus masszázs minimálisan másfél órás, de inkább két óra ...sőt akár három is lehet!
  • Az egész testfelület kap érintést. Ezáltal, az esetlegesen "kirekesztett" részeink is integrálva lesznek a test egészébe. 
  • Holisztikus személeténél fogva ez egy gyógyító masszázs! 
  • A masszőr aktív, a befogadó (aki a masszázst kapja) passzív.
  • A masszázs ősi filozófiája TILT mindenféle szexuális aktust!!
  • A masszázs alatt energetizáljuk a csakrákat, a test Yin-Yang egyensúlyát harmonizáljuk, valamint a felébresztett szexuális energiát, mint az egyik legerősebb gyógyító energiát juttatjuk el a test minden pontjára. (A másik legerősebb gyógyító energia a szeretet energia)
  • Nem cél az orgazmus elérése  Légzés, valmint a masszőr részéről masszázstechnikákkal igyekszünk a szexuális energiákat stabilizálni.
  • A masszázs során szerepet kapnak különféle minőségű érintések,  illatok, és hangok.
  • A masszőr NEM a saját vágyait éli ki, illetve meg a masszírozás során. A befogadót szolgáljuk a masszázzsal! 

A tantrikus masszázs egy magasabb dimenzióban való pihenésbe kíséri el a befogadót. Miközben a befogadó energetikailag eggyé válik a masszőrrel, egy olyan egység születik meg, ahol nem veszik el az energia, hanem éppen ellenkezőleg, még több energia érkezik! Ennek az energiának a  segítéségével nagyon mély lelki és energetikai kapcsolódások, és tapasztalások jöhetnek létre. Ezek a mély kapcsolódások gyógyító folyamatokat is beindítanak. A lélek szintjén jelen lévő blokkok indulhatnak meg a felszín felé, oldódhatnak fel. Itt beszélhetünk akár mély lelki tramumaként megélt negatív szexuális élmények (pl. szexuális erőszak, abortusz stb.) gyógyulásának lehetőségéről is! A masszázs pozitív terápiás hatással van a nőiség, a nőiesség ( férfiasság,) megélésének problémájára, javítja az önbizalmat, melyhez hitem szerint szorosan kapcsolódik az önszeretet kérdésköre is.  Szélesebben kitekintve, néhány nőgyógyászati, (a férfiak esetén, potenciával összefüggő) jellegű probléma esetén is gyógyító folyamatok indulhatnak be.

  

A masszázs gyógyító hatását hatékonyabbá lehet tenni, ha a befogadó, a masszázs hatására felszínre érkező "képeket" azonnal meg is fogalmazza, elmondja, a masszőrnek. A masszőr teljes figyelemével meghallgatja, de nem véleményez, s értékel ( s nem ítélkezik). A masszőr esetlegesen annyit tehet hozzá, hogy az érzéseire hagyatkozva bizonyos képeknél megkéri a befogadót, hogy bővebben fogalmazzon. Ezalatt a kezei nyugalomban pihennek a befogadó testén. Ennek a folyamatnak a hátteréről nagyon röviden annyit említenék, hogy a kép, a blokk, a sérülés, a tudatalatti szintjéről megérkezik a tudat szintjére. Miáltal a tudat szintjén (A lélek eddig mindent megtett, hogy ez az információ el legyen "nyomva") szembesülünk ezzel a "drámával" (Sokszor hangzik el a masszázs után a következő mondat: -Már azt hittem túl vagyok rajta) nagyon sokszor (Bert Hellinger szavaival élve) megindul a gyógyító patak, azaz a könnyek áradata. Fontos, hogy engedni kell a felszínre érkezését, hiszen csak így van esély arra, hogy elinduljon a gyógyulás!

Ennek a technikának a gyakorlásához hitemem szerint fontos a pszichológiai alapképzettség!!