Hogyan kezdjek bele?

A masszázsnál, ha lehetséges próbálják megvalósítani az Adok-Kapok egyensúlyt, mindketten masszírozzák meg egymást, ha ez kivtelezhető.

Arra szeretném kérni a kedves olvasót, hogy a masszázs során próbálja megélni a pillanatokat, adja át magát annak az érzésnek amit éppen ad, vagy kap. Ne akarja rögtön viszonozni az érintés! Kapcsolja ki az agyát, és engedje meg magának az a luxust, hogy önzetlenül elfogadja azt, amit éppen akkor, és ott kap! ("Éld meg a pillanatot, ne siess" a Tantra egyik tanítása)

 

Milyen hosszú legyen egy masszázs?

Annyira legyen hosszú, amennyire szeretné, és a test azon részeit masszírozza, érintse, melyekre úgy érzi, hogy szüksége van a partnerének. Javaslom a vállal kezdeni, majd a hát, a keresztcsont (itt van testünk szexuális energiaközpontja. A kundalini kígyó felébresztése, valamint ennek az energiának az áramoltatása nagyon szép feladat) következhet. Ezek a területek legyenek benne a programban. Tao szerint az összes feszültséget a lapockáink között gyűjtjük.  A lekeményedett vállak (csuklyás izom) is erre utalnak. A masszázs során próbálja a testet amennyire csak tudja mentesíteni a feszültésgektől. Erre a feladatra a vállak csodálatos terepet adnak. A többit a kreativitására bízom.

 

A kellékek

Nekem az alap, a gyertya (mécses), kispárnák, és a lágy, kellemesen relaxáló zene. Természetesen ehhez még sok más kiegészítő társulhat. Ha szereti a kedves olvasó a füstölők illatát, akkor lehet használni, ha szeretné  partnere szemét bekötni, hogy minden érintés meglepetés legyen, akkor készítsen elő kendőt, ha nem csak kézzel szeretne érinteni, hanem pl pávatollal, vagy valamilyen selyemmel, akkor...(Nagyon kellemes érzés egy selymes anyaggal betakarni a kedvest, majd lassú, folyamatos mozdulattal a lábfej irányába lehúzni róla az anyagot). ...és a sort hosszasan folytathatnám. A masszázs helyének kialakításában is bízzon a megérzéseiben, és a kreativitásában.

 

A hely

Lehet ágyon, s földön, a lényeg, hogy a befogadó (akit masszírozunk) érezze  magát kényelmesen, komfortosan. Amikor a hátán fekszik a befogadó a térdhajlat, valamint a feje alá tehet párnát. Hason fekvésnél a boka alá, valamint a has illetve a vállak alá kerülhet párna. Készítsenek egy kis szigetet, "szentélyt" melyet saját ízlésük, igényük szerint rendezhetnek be. Ha lehetőség van rá és olyan szerencsések, hogy tudnak egy kis szobát csak a masszázsnak berendezni, az idő előreheladtával a helyiségben egy különös energetika alakul ki, mely egy megfogalmazhatatlan plusz élményt fog adni a masszázsnak.

 

Mivel masszírozzon?

Amint írtam a testápolót nem ajánlom, akkor mi is legyen? A legjobb a langyos olaj, melyet házilag készít el. Szükség van egy bázisolajra, mely pl. lehet mandula, szőlőmag, avokádó és ezekhez  az olajokhoz egy-két csepp illóolajat cseppentve fantasztikus elegyet kapunk. Ajánlom a narancsolajat, az ilang-ilangot, a nerolit. Egzotikus illatokat készíthetünk így, melyek akár afrodiziákumok is lehetnek. Aromaterápiás irodalomban bővebben olvashat, s okosodhat a témában.

  • Az olajos masszázsnál van még egy kis trükk, ahhoz, hogy az élmény fokozódjon. Kell hozzá egy kis álvány, melybe belefér egy üveg tál, melybe forró vizet kell önteni. A tálka alá mécsest kell rakni, melynek lángja melegen tartja a vizet, melyben ott temperálódik, selymesedik a flakonban az olaj.
  • Következő trükk, ha egy fodrászkellékles boltban vásárol egy kis flakont, melynek csúcsos a vége (hajfestő szettekben is van ilyen), akkor a testre csurgatott meleg olaj élménye még magasabb szintre fogja emelni a masszázs élményét!

Amenniben a krémek vonzóbbak az ön számára, akkor sincs baj. A patikában vásárolt vazelinbe is cseppenthet olajakat, jól összekeverve ez is szuper(akár gyógykrémeket is belekeverhet, ám ekkor csak a gyógyítandó területre koncentrálja az elegyet). Egy szabályt javaslok betartani. Csak annyi kérmet, olajat készítsen, ami elfogy a masszázs alkalmával. ...és még valami. Megeshet, hogy esetenként kicsit borsosabb az ára, de vásároljon mindig ellenőrzött forrásból származó olajokat, krémeket! Ne a szomszéd Marika csodakencéjét használja, mert a bőre szépségéről van szó!!!! 

A krémmel való masszázsnál ajánlom, hogy egy kevés krém legyen a kézfején, amikor nekilát a masszázsnak. Itt a krém át tud melegedni, és észrevétlenül, a mozdulat megszakítása nélkül tudja a testre felvinni, ha szükségét látja.

Lehet vásárolni készen is olajokat, krémeket (nem nagyon ismerem őket), amennyiben Ön ezekhez jobban vonzódik, ki lehet őket próbálni (jogi, barack-mangó(!), stb) Ha szeretne kicsit finomítani, némely hajfestékhez adnak kis puha, műanyag csőrös flakont. Én ilyennel masszírozok.

 

Hogyan is masszírozzunk?

Természetesen, lehet erőteljesebben és lágyabban, de ha kényeztetünk, szeretetmasszázst adunk, akkor javaslom az egész tenyeres, lassú, de folyamatos mozdulatokat. Érinthetünk erősebben így is, gyúrhatunk vállat is, de legyen a masszázsnak egy íve. az erősebb érintések után jöjjön egy lágy simítás, aligérintés.

Körkörösen simíthat, popsitól felfelé haladva a gerinc mentén (és nem a gerincen). A végtagok külső részén haladjon az újjak felé, a belső részen vissza... ha lehet ne ragadjon le sehol. Az érintés lassú (nem  csigalassú) folyamatos mozgással járja be a testet. Az urak se ragadjanak le a "szentélynél"

 

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy ha szívből masszíroz, bármilyen fogást választhat, a szeretet átmegy az érintéssel, a partnere ezt megérzi!

Egy szép és nyugalmat, meghittséget adó technika, ha a vállmasszázst ülve is megcsináljuk. Néhány perc masszázs után a befogadó dőljön határa a parnerére, aki a bal kezét a befogadó hasára, a jobbat a homlokára, esetleg a mellkasára helyezi, majd így a zene ritmusára, egybe olvadva, fűszálként ringatóznak, érezve, élvezve egymás közelségét.

 

A tantra tanításaira szeretném a figyelmébe ajánlani:

Ne, siess, éld meg  a pillanatot melyben vagy, és ne hozz elhamarkodott döntéseket! Nincs olyan ember, aki nem tud szeretni, és mindenki szerethető!

Namaste (Üdvözlöm az Önben élő Istennőt / Istent)

 

Írásommal, a teljesség igénye nélkül szeretnék bemutatni egy vékonyka kis cikket a masszázsok sokszínű világából. 

Amennyiben talált a fentiekben legalább egy olyan szót, gondolatot, mely megfogja valamiért, már megérte megalkotnom ezt az oldalt!

Kellemes masszírozást!